fbpx

Мезотерапия

Мезотерапията е най-достъпната, безопасна, бърза и ефикасна процедура за освежаване, хидратиране и лифтиране на лицето, шията, деколтето, ръцете. Чрез мезотерапия с много тънка игличка или чрез друг способ в различните слоеве на кожата се внасят полезни субстанции с цел осъществяване на определен, желан ефект, като се преодолява епидермалната бариера.

Jalupro HMW – имплант

Възобновява жизнените функции на кожата и производството на колаген, увеличава метаболитната активност на увредените тъкани /белези/, редуцира фините бръчки, възстановява блясъка и плътността на кожата

Какво е мезотерапия?

Мезотерапията е най-достъпната, безопасна, бърза и ефикасна процедура за освежаване, хидратиране и лифтиране на лицето, шията, деколтето, ръцете. Чрез мезотерапия с много тънка игличка или чрез друг способ в различните слоеве на кожата се внасят полезни субстанции с цел осъществяване на определен, желан ефект, като се преодолява  епидермалната бариера.

Кога се прилага?

Мезотерапията се прилага при отпусната, девитализирана, фотостарееща кожа с поява на бръчки и петна, тъмни кръгове около очите, двойна брадичка, мастни натрупвания, целулит и други естетични проблеми. Мезотерапията е подходяща и за профилактика на стареенето при млада кожа.

Какво съдържа?

Мезотерапевтичните разтвори са медицински продукти, съдържащи различни концентрации от специфични вещества, които предизвикват подхранване, стягане, тонизиране, хидратиране, изсветляване, заглаждане на кожата и лечение на целулит и мастни натрупвания, стимулиране растежа на косата и др.

НОВО

Jalupro HMW- имплант

Висока концентрация на Хиалуронова киселина с функционален комплекс от аминокиселини – глицин, L-пролин, L-лизин и L-левцин за дълбока мезотерапия на лице, шия, деколте, тяло. Възобновява жизнените функции на кожата и производството на колаген, увеличава метаболитната активност на увредените тъкани /белези/, редуцира фините бръчки, възстановява блясъка и плътността на кожата

Основни субстанции:

Хиалуронова киселина /неомрежена, високотехнологична от неживотински произход– 10 до 75 mg/ g/

Аминокиселини – аргинин, левцин, валин, аланин, цистин, лизин, треонин, хистидин, триптофан, тирозин, глутаминова киселина и др.

Витамини – А – ретинол, В1 – тиамин, В2 – рибофлавин, В3 – ниацин, В5 – пантотенова киселина, В9 – фолиева киселина, В12 – метилкобаламин, С – аскорбинова киселина, Е – токоферол

Микроелементи – Ca, Zn, Si, Fe, Mg, Na, K, Mn и др

Нанотехнологичен органичен колаген

Фосфатидилхолин – с липолитичен ефект при целулит и мастни натрупвания

DMAE – диметиламиноетанол с изразен стягащ и лифтинг ефект

Изсветляващи агенти – арбутин и др.

Мастни киселини – олеинова, линоленова, алфа и бета хидрокси киселини

Пептиди, Коензими, Полифеноли /ресвератрол, розмаринова киселина/ и други антиоксиданти

Как се извършва?

Процедурата се извършва с множество бързи убождония в третираната зона след предварителна дезинфекция на кожата и анестезия с обезболяващ крем.

Възможните странични ефекти са преходни и често обичайни:

  • зачервяване и лек оток, който изчезва за няколко часа
  • малки синини, които се резорбират в рамките на 5-7 дни.

Колко процедури са необходими?

Честотата на процедурите се определя от вашия естетичен дерматолог, като най-често се препоръчват няколко порцедури през интервал от 2-3 седмици. Мезотерапия може да провежда толкова, колкото е необходимо или  в определени сесии 2 пъти в годината

Мезотерапевтичните процедури се комбинират оптимално с всички други естетични процедури – инжектиране на дермални филъри и ботокс и със съответните лазерни терапиии в определен терапевтичен план.

ЦЕНИ