fbpx

Премахване на татуировки и перманентен грим с ND:YAG Laser Q-Switch (1064) и KTP (532 nm)

Над 30 милиона души в света имат татуировки, но желаещите да ги премахнат стават все повече. Често се оказва, че рисунките пречат на начина на живот и кариерата. Старите татуировки често са неестетични, резултат от грешни, емоционални решения, носят лоши спомени. Да се спасим от тях обаче, изисква определено време. Инжектираният в средния слой на кожата (дерма) пигмент е перманентен, т.е. не изчезва сам. Нещо повече, частици от боята може да се открият в близко разположените лимфни възли цял живот .Невъзможно е татуировките да изчезнат по естествен начин чрез растежа и излющването на горния слой на кожата.
Лазерът е единственият безопасен и високо ефективен метод за премахване на татуировки. С лазер селективно се отстраняват само оцветените клетки. Около 3-5 процедури са достатъчни за добър резултат, като след всеки сеанс рисунката избледнява (всичко е индивидуално и зависи от кожата , видът и цветът на внесения в нея пигмент). Въпреки това, невинаги е възможно пълното премахване на татуса, предупрежзават водещи специалисти. Особено трудно е, когато имаме многоцветни татуировки. Търпението също е от съществена важност, ако искате да отстраните рисунки от кожата. Лазерните процедури се правят през интервал от 1-2 месеца, за да се даде време на клетките да изхвърлят разградения на малки молекули пигмент.
Много по-лесно е да си направим татуировка, отколкото да я премахнем. Единици са лазерите, които успяват с минимално увреждане да отстранят почти всички цветове в татуировките. Един от тези апарати е ND:YAG Laser Q-Switch (1064-532 nm)
За да бъде ефективен и безопасен, един лазерен апарат трябва да отговаря на редица технически характеристики по отнешение на енергията, дължината на импулса, хомогенното разпределение на енергията в третираното петно и други. ND:YAG Laser Q-Switch е уникална технология, работеща с две различни спектрални линии – съответно 1064 nm за черни и различни разновидности на синьото татуси и 532 nm/ KTP за червени, оранжеви, кафяви и виолетови цветове. По-трудно се премахва зеления и жълт цвят, но след няколко процедури и тези цветове избледняват. Естествените пигментации, съдържащи меланин също успешно се третират със зелена дължина на вълната, генерирана от KTP лазерния накрайник. QS излъчва мощни и ултракъси импулси, които разбиват пигментните молекули в дермата на по-малки партикули, без да се уврежда околната тъкън. Клетките на имунната (лимфна) система улавят тези частици и постепенно ги елиминират в рамките на няколко седмици след процедурата. Затова следващото третиране се прави след около 6-8 седмици (индивидуално). За максимално премахване на пигмента са нужни няколко процедури. Самата обработка с лазер е вид повърхностно изгаряне, което изисква малък период на възстановяване, намазване с подходящ крем и предпазване на кожата от слънце. Професионалните татуировки са по-лесни за третиране, тъй като при тях пигментът е по-равномерно разпределен в еднаква дълбочина. При аматьорските, мастилото се нанася с игла на различна дълбочина и концентрация. Друго основно приложение на този тип лазер е за премахване на стар и зле поставен перманентен грим. Нерядко контурите на веждите са неправилни и несиметрични, цветът и формата са неподходящи за съответната лицева анатомия. За да се направи корекция и да се постави нов грим е необходимо премахване на стария в определени участъци или цялостно. Единствената реална, ефективна и същевременно безопасна възможност за премахване на перманентния грим е лазерната терапия, направена от специалист с опит.
Технологията позволява обработка на всички части на тялото бързо, ефективно и прецизно с минимален дискомфорт.

ЦЕНИ