fbpx

ДЕРМАЛНИ ФИЛЪРИ И TEOSYAL RHA динамични филъри

През последните 20 години, филърите на базата на хиалуронова киселина са най-популярната и желана процедура за попълване на бръчки, загубени обеми на лицето, уголемяване на устни и биоревитализация. Това се дължи на тяхната естествена природа, естетична визия и безопасност.

Хиалуроновата киселина /ХК, HA*/ е основна субстанция на междуклетъчния матрикс на съединителната тъкан в организма. Открита е от Palmer и Mayer през 1934 година в стъкловидното тяло на телешки очи. От там полручава и названието си „хиалус“ – стъклен. ХК представлява мукополизахарид – линеен неразтворим биополимер, изграден от повтарящи се дизахаридни единици от D-глюкоронова киселина и N-ацетил глюкозамин, свързани с β1-3 и  β1-4 гликозидни връзки. Молекулното и тегло е от 5 000 до 20 000 D. Синтезира се от протеини хиалуран синтази, разположени в мембраната на фибробластите в дермата. ХК се разгражда от 7 типа човешки ензими – хиалуронидази. Активността на ензимите се увеличава при инсолация, вирусни инфекции, тютюнопушене и е генетично кодирана. За 24 часа около 30% от ХК в организма търпи процеси по дегенерация и ресинтез.

Най-важното и уникално свойство на ХК е да свързва огромно количество вода, което е практически основният ефект, водещ до подобряване състоянието на тъканите. ХК свързва от 1000 до 4000 молекули вода и се стабилизира за период от около 2 седмици след инжектирането.

През 1996 г. на пазара беше регистриран първият двуфазен филър на базата на хиалуронова киселина с неживотински (биосинтетичен) произход. Той съдържа напречно свързана хиалуронова киселина, в разтвор на несвързана хиалуронова киселина. През 2000 г. се появи първият монофазен филър, съдържащ само напречно свързана, омрежена хиалуронова киселина с неживотински произход. Монофазната технология позволи да се създадат препарати с по-добър профил на безопасност, по-пластични, осигуряващи по-естествен и значително по-дълготраен резултат. В момента се счита, че най-безопасната субстанция, която осигурява добра защита на хиалуроновата киселина срещу ензимите в кожата е BDDE (1,4-бутандиол диглицидилов етер). BDDE е златен стандарт в омрежаването на ХК, който стабилизира и увеличава устойчивостта на филъра в дермата.

Филърите с ХК са медицински изделия!

Предимствата на филърите, съдържащи ХК, могат да бъдат синтезирани по този начин:

 • Най-висока безопасност в сравнение с останалите продукти;
 • Дават възможност за разнообразни корекции;
 • Осигуряват продължителен ефект (най-често повече от година);
 • Биоразградими (организмът ги разгражда напълно);
 • С възможност за форсирано разграждане (с помощта на хиалуронидаза) при наличие на нежелана реакция или неудачна корекция.
 • Възможни странични ефекти:Филърите на база ХК рядко предизвикват съществени странични ефекти. Поставянето на продуктите от специалист с дългогодишен опит, доброто познаване на анатомията и физиологията на човешкото лице и кожа, като и използване на качествени и доказали се продукти също е гаранция за това.Обичайни усложнения са:
  • Болка, по време и след процедурата
  • Оток, уплътняване и напрежение няколко дни след процедурата
  • Зачервяване на третираната зона
  • Кръвоизливи „синини“, особено при индивидуална лесна ранимост на съдовите стени при пациента

  Всички тези ефекти преминават без следа за няколко дни!

  Странични ефекти, свързани с техниката на инжектиране и некачествен продукт:

  Наблюдават се често, когато филърът е инжектиран от немедицинско лице, в неподходящи условия на средата и е с неизвестен произход!

  • Инфекции с патогенни бактерии – получават се, когато не се спазват правилата на асептика и антисептика
  • Наличието на „буци”, „подутини”, „възли” , деформации и други, които са с цвета на кожата и са налични веднага след манипулацията;
  • Липса на ефект –документира се чрез снимки преди и след процедурата
  • Тиндалов ефект – филърът е поставен повърхностно и се вижда като синеене под кожата..
  • Има описани изключително редки случаи на инжектиране на филъри (предимно от немедицински лица или неподготвени лекари) в кръвоносни съдове. Това води до запушване на кръвоносния съд и съответните последствия – поява на кожна некроза, заздравяваща с белег

  Предупреждение за пациентите, обмислящи поставяне на филъри

  Уважаеми пациенти, молим Ви да имате предвид следното:

  Поставянето на инжекционни дермални импланти (филъри) от немедицински лица или от лекари без съответната специалност и сертификати е абсолютно неприемливо и незаконно. Пациентите, приели да им бъде инжектиран филър от немедицинско лице, водейки се от ниската цена, поемат значителни рискове както по отношение на съществуващите странични действия по време на процедурата, така и във връзка с късно настъпващи проблеми като тежки инфекции, реакции на непоносимост, незадоволителен ефект и/или влошаване на съществуващото състояние, настъпили като следствие от непрофесионалното приложение на дермалните импланти. Терапията на тези усложнения е възможна, но често трудна, продължителна и значително по-скъпа от корекцията с филър. 

  В Haydudova Esthetic Center  използваме  доказаните, лицензирани и най-висококачествени и безопасни филъри с хиалуронова киселина. Едни от тях са продуктите на лаборатории Teoxane, Швейцария.

  През 2015 година компанията представи иновативни, динамични филъри на основа хиалуронова киселина. TEOSYAL RHA се превръща в част от структурата на дермата като придава по-естествен вид на кожата, особено в мобилните зони, където тя се разтяга. Тези филъри достигат непостигнати досега стойности на разтегливост и здравина благодарение на дългите вериги натурална хиалуронова киселина, които се самоорганизират в 3D мобилна мрежа, за да бъдат възможно най-еластични. По този начин лицето остава естествено динамично, а неприятните следи от времето са заличени.

  Естетични процедури с гамата Teosyal:

  • Придаване обем и оформяне на контура на устните
  • Попълване на повърхностни и дълбоки бръчки в областта на челото, назолабиалната зона и околоочния контур
  • Оформяне на носа, скулите и брадичката
  • Попълване на различни белези, например от акне
  • За дълбока и дълготрайна хидратация на кожата (RHA1)

  Предимства TEOSYAL RHA :

  • Нов, ексклузивен метод на омрежване, при който се запазват дългите вериги хиалуронова киселина в мобилна мрежа
  • Незабавна и дълготрайна ефикасност в динамичните зони на лицето
  • Безболезнени процедури, които не оставят следи
  • Запазване на естествения облик и динамичността на лицето

  Препоръки:

  • До 12 часа след процедурата да не се прилагат козметични средства
  • До 5 дни след процедурата да се избягва подлагането на третираното място на висока температура
  • До 7 дни след процедурата да се избягват механичното натоварването на третираното място като масаж, лазерни естетични процедури и други

ЦЕНИ