fbpx

HArmonyCa® – НОВ ХИБРИДЕН ФИЛЪР ЗА РАМКОВ ЛИФТИНГ (Frame lifting) на Allergan

Какво е ХАРМОНИКА (HArmonyCa®)

ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) e хибриден филър с ДВОЕН ЕФЕКТ , в чиято формула са съчетани хиалуронова киселина с калциев хидроксиапатит, което води до незабавен обем в зоните на инжектиране, благодарение на хиалуроновата киселина и постепенно и продължително лифтиране и стягане, благодарение на колагеновата стимулация предизвикана от калциевия хидроксиапатит.
С напредването на възрастта, загубата на обем, изтъняването и отпускането на кожата в латералните зони на лицето променят контура на скулата и долната челюст и са сред най-забележимите признаци на стареене.
Повечето дермални филъри съдържат основно хиалуронова киселина или само биостимулатор и не могат да осигурят самостоятелно комбинираните ползи от лифтирането с хиалуронова киселина и продължителното стимулиране синтеза на колаген.
Хармоника (HArmonyCa®) има ефект веднага след инжектиране, като създава обем, а в последствие микросферите калциев хидроксиапатит стимулират синтеза на колаген , еластин и екстрацелуларен матрикс чрез активиране пролиферацията на фибробластите. – основните клетки на съединителната тъкан. Хармоника (HArmonyCa®) възстановява структурните загуби в кожата, стяга, изглажда фините линии и бръчки по лицето.
Хармоника може също да се използва за подмладяване на кожата на ръцете!

Състав

 1. ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА /НА/
  Във формулата на Хармоника (HArmonyCa®) има 70% кръстосано свързана хиалуронова киселина с концентрация 20mg/ml и ниска степен на модифициране.
 2. КАЛЦИЕВ ХИДРОКСИАПАТИТ /CaHA/
  Във формулата на Хармоника (HArmonyCa®) има 30% микросфери от калциев хидроксиапатит, което я прави уникална, т.к. още през първата седмица се синтезира млад колаген.

Защо е необходимо инжектиране с ХАРМОНИКА (HArmonyCa®)

Хармоника не е единственото лечебно средство, което повлиява стареенето на тъканите, но е Единствения прецизен хибриден продукт с начин на приложение и показания, които са зъдължителни в комплексния анти-ейджинг подход! Осигурява стягане и колагеногенеза в критичните латерални зони – рамката на лицето за продължителен период от време, което предотвратява бъдещите птози по един естествен и незабележим начин.

 • ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) осигурява обем, повдигане и структуриране на кожата и лицевия контур
 • ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) е податлива на разграждане с хиалуронидаза
 • ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) е с минимални странични ефекти, като усещане за парене, оток и болка
 • ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) стимулира образуването на естествен, стабилен колаген
 • ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) съдържа хиалуронова киселина от неживотински произход
 • ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) е биосъвместима и биоразградима

Продължителност на резултата с Хармоника (HArmonyCa®)?

 • Хармоника (HArmonyCa®), за разлика от всеки друг дермален филър работи ДВУФАЗНО – мигновено запълване в зоната на третиране и увеличаване на производството на колаген с течение на времето. Затова резултатите от процедурите имат продължителност до 19 месеца.

Хармоника (HArmonyCa®) – противопоказания

 • Хармоника (HArmonyCa®) е противопоказан за пациенти с тежки алергии, изразяващи се в анамнеза за анафилаксия или анамнеза или наличие на множество тежки алергии.
 • Хармоника (HArmonyCa®) не трябва да се използва при пациенти с известна свръхчувствителност към някой от компонентите.
 • Хармоника (HArmonyCa®) не е предназначен за употреба при пациенти с известна свръхчувствителност към лидокаин или анестетици от амиден тип.
 • Хармоника (HArmonyCa®) е противопоказан за пациенти с нарушения в кръвосъсирването.

Как се прилага Хармоника (HArmonyCa®)

Хармоника се инжектира в определените зони чрез канюла, като се цели както определен векторен и контуриращ ефект, така и дифузно разпределение на продукта в тъканите, което се постига и чрез последващ масаж.

24 часа след инжектиране на Хармоника (HArmonyCa®):

 • Третираните зони не трябва да се мият и гримират с цел да не се замърсят
 • Не спортувайте и избягвайте физически натоварвания в рамките на 2-3 дни
 • Избягвайте прекомерно гореща среда (солариум, сауна и др.)
 • Избягвайте консумацията на алкохол и тютюнопушенето
 • Не се излагайте на пряка слънчева светлина – плаж
 • Консумирайте обилно вода.
  За няколко дни може да се усеща оток, лека болка и чувствителност. Реакциите на мястото на терапията обикновено отзвучават в рамките на 24-48 часа, а отоците – в рамките на седмица

Болезнена ли е процедурата с Хармоника (HArmonyCa®)?

Дискомфортът по време на процедурата са минимални, тъй като процедурата се извършва по протокол, с тънка канюла /без остър връх/ ,а продуктът съдържа добавен лидокаин за обезболяване на зоната на инжектиране. Въпреки това, усещането за болка зависи от индивидуалната поносимост на всеки пациент и може да варира. Процедурата с Хармоника е от групата на Микроинвазивните естетични терапии.

ЦЕНИ:

1,25 мл. – 650 лв.

2,5 мл. – 1200 лв.