fbpx

Pixel RF Стрии

Стрии

Стриите са широко разпространен вид белези, при които има разкъсване на дермата и подкожната тъкан. Те се определят от пола, възрастта, расата и наследственото предразположение. Най-често се наблюдават при жени, разположени по корема, ханша, бедрата, гърдите.
Основни фактори за възникването на стрии могат да бъдат: механични – бременност, растеж, рязко напълняване/отслабване; болестни състояния – синдром на Кушинг, хормонален дисбаланс и др.; продължителна употреба на кортикостероиди. Цветът им може да варира от червени и лилави, до белезникави линии след години.

Лазерното лечение на белези/стрии е златен стандарт!

Microplasma RF ( Pixel RF) е нов революционен метод в дългия процес за заличаване на стриите. Терапията включва комбинация между фракционирана аблация /пилинг/, която води до епидермална регенерация и мощен термален ефект в дълбочина с формиране на микрокоагулационни канали, водещ до образуване на нов колаген и еластични влакна, които заместват дезорганизираната  съединителна тъкан със здрава нова тъкан.

Броят на процедурите се определя от размера и давността на стриите. Обикновено терапевтичният ефект се постига постепенно в рамките на 3 до 4 процедури, като при някои пациенти е възможно да са необходими повече. Интервалът между отделните процедури е от 3 до 4 седмици.