SHR Лазерна епилация

Вашето ексклузивно решение за гладка и нежна кожа! За всички типове и цвят на кожата; За всички телесни зони и при двата пола; През всички сезони; Бързо и приятно /функция in motion/; Без болка /оптимално охлаждане/; Доказана клинична ефикасност и безопасност! Консултация с лекар с многогодишен опит с лазерните технологии

Цикли на растеж на косъма:

Обект на трайно обезкосмяване  са космите, намиращи се в активния стадий от своя растеж, а именно Anagen. Тъй като циклите на растеж на косъма са различни за отделните части на тялото, то всяка зона изисква различни интервали от време между процедурите. Нормалният цикъл на растеж на косъма преминава през три стадия: активен растеж – Anagen, преходна фаза – Catagen и период на отпадане – Telogen. Космените фоликули преминават несинхронизирано през тези фази.

Catagen

Telogen

Цикли на растеж на косъма

В една нормална трихограма от Скалп – около 80% от космите трябва да са в Анаген, 1-3% в Катаген и до 20% в Телоген

През последните години е диференцирана и една четвърта фаза в развитието на косминия фоликул – Exogen / Kenogen, Lag- фаза/. Това е времето през което косъмът напуска КФ в края на телогена и на повърхността се показва новия косъм.

SHR лазерна епилация
SHR Лазерна епилация
SHR лазерна епилация-7

Продължителност на отделните фази:

ОбластАнагенТелоген
Скалп2-6 години3-4 месеца
Вежди1-2 месеца3 месеца
Брада, Горна устна1 година2-3 месеца
Пубис, Аксили1 година2 седмици
Ръце13 месеца13 месеца
Бедра21 месеца19 месеца

От горната таблица става ясно, защо т.нар. полови косми се повлияват най-бързо и трайно от процедурата – лазерна епилация. Това е така, защото имат най-къса телогенна фаза на отпадане, т.е. вероятността да се проведе процедура на голям процент телогенни косми е по-малка. Брадата, горната устна и лицето като цяло също имат не много продължителна телогенна фаза, но там гъстотата на КФ е много голяма 500/ кв. см.

Ефективността и продължителността на процедурите по трайно обезкосмяване зависят от % съотношение на космите в Анаген/Телоген, продължителността на отделните фази,  гъстотата на космените фоликули, цвета на косъма и кожата.

Традиционните методи на обезкосмяване с помощта на лазер или светлинен източник се базират на фототермолиза. Термичното увреждане на космения фоликул води до прекъсване на процеса на растеж на косъма.

SHR /Super Hair Removal/

Основен момент, даващ тласък на развитието на лазерните епилационни апарати е прилагането на един нов модулационен режим, познат като SHR. При този режим лазерната матрица генерира множество импулси в интервал от 5 до 40 ms. Каква точно продължителност на импулсите и каква честота да се избере, е въпрос на настройка на апарата в зависимост от фототипа на кожата и цвета на косъма на пациента. Предвид високата честота на повторяемост 7-15 пъти в секунда, SHR епилацията се извършва с непрекъсното движение на манипулатора върху зоната, която се третира, за да подсигури, че навсякъде е попаднал лазерен импулс, като съответната област се минава няколко пъти. Този тип епилация се прилага с прозрачен гел, способстващ бързото движение на манипулатора върху кожата, като допълнително гелът подобрява и отнемането на топлината.
Какво е различното при SHR технологията? При нея се залага на поредица от нискоенергийни импулси с честота от 7 до 15 повторения в секунда, които имат за цел да загреят цялата дермална тъкан – обект на епилацията, като се достига термично равновесие на температури от около 45-50 градуса, които са близки, но все пак под прага на топлинна увреда. Топлината се поглъща в най-голяма степен от космените структури (поради наличието на повече меланин), при което настъпват необратими за  жизнената функция на косъма въздействия, които унищожават космите. Ценното при SHR технологията е, че се работи в такива термични диапазони, при които драстично се намалява болката, особено когато се правят първите процедури, т.е. когато космите са много.

Реалистични очаквания след епилация:

Трайното обезкосмяване е следствие от термалното увреждане на космения фоликул. Тъй като по тялото има милиони фоликули, то очакването, че всички те могат да бъдат унищожени е нереалистично. След провеждане на няколко процедури, през определен интервал, голяма част от космите намиращи си в стадий на растеж ще бъдат трайно унищожени. Тези, намиращи се в стадий на покой няма да бъдат засегнати. Важно е да се знае, че под влияние на различни фактори (хормонален дисбаланс, бременност, менопауза, някой заболявания, лечение с някой медикаменти, наднормено тегло и др.) неактивните фоликули в последствие могат да се конвертират в активни. Ето защо в някои области на тялото няма гаранции за „ трайно премахване на обезкосмяването” .

Фоликулите са неразривна част от кожата и тялото и се повлияват от физиологичните промени в организма.

Състоянията на хирзуитизъм или хипертрихоза също могат да повлияят растежа на космите. Те трябва да са установени в медицинската история, така че пациентът да добие реалистични очаквания от процедурата. При такива пациенти често се налага провеждане на по-голям брой процедури. При тях се наблюдава по-ниска предсказуемост на резултата.

Най-добрият начин да се обясни на пациента какви трябва да бъдат неговите реалистични очаквания е следният: след няколко процедури ще се наблюдава наличие на все по-малък брой косми. Това се нарича градивна и комултативна редукция. При всяка следваща процедура, космите ще бъдат все по-малко, по-финни и нежни, и ще растат все по-бавно.

Противопоказания за фотоепилация и лазерна епилация:

 • Пейсмейкър или имплантируем дефибрилатор;
 • Повърхностни, метални или други импланти в областта на третирания участък;
 • Невуси, наличие или анамнеза за кожен рак, както и всички други типове ракови заболявания;
 • Тежки съпътстващи заболявания (например сърдечни заболявания);
 • Бременност и кърмене;
 • Състояния на имунна недостатъчност, дължащи се на имуносупресивни заболявания (СПИН и ХИВ), или употреба на имуносупресиращи медикаменти;
 • Заболявания, които могат да бъдат отключени от Светлинния източник – Systemic Lupus Erythematosus, Porphyria, Epilepsy;
 • Заболявания, които могат да бъдат отключени от Топлинния източник – рецидивиращ Herpes Simplex върху третирания участък. Процедури могат да се провеждат само след извършване на профилактика;
 • Ендокринни заболявания, като Diabetes или Poly Cystic Ovary.
 • Активни заболявания върху третирания участък, като псориатична екзема, възпаление, обрив.
 • История на кожни заболявания, келиоди, абнормално заздравяване на рани, както и много суха и тънка кожа;
 • История на коагулопатия или приемане на антикоагуланти;
 • Приемане на медикаменти или билки, които повишават фоточувствителността, като Isotretinoin (Roaccutane) през последните 6 месеца; Tetracyclines, St John’s Wort през последните две седмици;
 • Приемане на медикаменти, стимулиращи космения растеж, като Minoxidil.
 • Лазерен ресърфейсинг или дълбок химически пилинг на лицето през последните 3 месеца;
 • Хирургични интервенции върху третираната област през последните 3 месеца или преди пълно възстановяване;
 • Татуировки или перманентен грим върху третирания участък;
 • Прекомерна експозиция на слънце, солариум, употреба на автобронзанти през последните 2 седмици;
 • Електролиза, боядисване, оскубване на космите  преди провеждане на процедурата;
 • Състояния, които по преценка на лекаря могат да бъдат опасни за пациента.

И МЪЖЕТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГИ ИЗНЕНАДА!?
SHR ( Super Hair Removal) трайна епилация с Alma Lasers!
Премахнете досадните и неестетични косми под брадата, врата, гърба, мишниците и други желани зони от тялото само с 1 процедура месечно – бързо, дълготрайно и безопасно!
Традиционните методи като бръснене или механичен епилатор водят до дразнене, възпаление, врастване и увеличаване броя и плътността на космите, изискват ежедневна грижа и време.
Пътувате, спортувате, имате среща!?….с трайното лазерно обезкосмяване забравяте проблемите и се радвате на перфектна визия и самочувствие!

© Copyright - HAYDUDOVA ЕSTHETIC CENTER